MENU

Isolde Lasoen


THEATERTOURNEE 2023-2024

Op haar volgende soloplaat, die verschijnt in maart 2023, doet Isolde Lasoen (vaste drummer bij o.a. Daan & Absynthe Minded) nog meer dan ooit haar eigen ding. Al haar invloeden, alles waar ze van houdt, laat ze doorsijpelen: van haar opleiding als jazzdrummer over soundtrack en psychedelica tot progressieve rock en Franse muziek uit de jaren 70.

Terwijl ze voor zowat alles in haar leven houdt van less is more, laat ze zich in haar muziek volledig gaan, met rijke arrangementen, dramatische harmonieën en epische melodieën. Het is een filmische, ietwat psychedelische plaat geworden, een tripje. Isolde is bij het componeren vertrokken vanuit de drums, de vibrafoon en haar stem als instrument. Allemaal vanuit het idee om de songs live zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen, met voldoende ruimte voor het talent van elk van haar getalenteerde muzikanten.

De tien tracks baden in de filmische sfeer van Morricone, Mancini, François De Roubaix of vroege John Barry, ademen de obscure barokpop van David Axelrod en worden overgoten met een vleugje indie a? la Goldfrapp of de franse adem van Air en Charlotte Gainsbourg.

Beluister hieronder alvast albumtrack “Ghosting” van de nieuwe plaat (voorjaar 2023).

Bezetting

* Isolde Lasoen (zang, drums en percussie)
* Ben Brunin (bas)
* Ben Van Camp (gitaar)
* Luk Vermeir (synths)

Video: Ghosting