MENU

Smells Like Memories


Smells Like Memories // Live rockumentary rond Nirvana

In 2024 moeten we het al 30 jaar zonder Kurt Cobain doen. De frontman van Nirvana was de stem van een generatie en drukte met zijn baanbrekende grunge een stempel op de muziekgeschiedenis. Songs als 'Smells Like Teen Spirit', 'Lithium' en 'Heart-Shaped Box' staan drie decennia later nog steeds als een huis. En tot op vandaag ontdekken ook de jongere generaties Nirvana, via hun ouders of sociale media.

Nirvana speelde slechts 3 keer in België. De helft van het land beweert er bij te zijn geweest, de realiteit leert ons dat het voor de lucky few was. Maar voor wie er niet bij kon zijn: goed nieuws! Want in theaterseizoen 24-25 kun je in de Vlaamse zalen genieten van de rockumentary 'Smells Like Memories'. Een muzikale vertelling onder de vleugels van muziekbeest en ravissante radiostem Sofie Engelen (TMF, Stubru, De Tijdloze), met Boskat als begeleidingsband.

Sofie is naar eigen zeggen "de grootste Nirvana-fan van België" en dus de geknipte vrouw om je op sleeptouw te nemen langs de tijdloze geest van het grunge-icoon Nirvana. Want het wordt niet zomaar een tribute show. Verwacht je aan anekdotes, fragmenten uit de oude doos, vergeten gewaande interviews, rebelse visuals en wist-je-datjes. Ook thema’s zoals creativiteit en mentale gezondheid, verteld rond de mythische figuur Kurt Cobain, komen aan bod. En uiteraard is er ook muziek! Boskat, de Nirvana tribute band rond frontman Vincent Van Santfoort, brengt de geest van Nirvana tot leven aan de hand van beklijvende covers.

Stap aan boord van deze teletijdmachine en laat je meeslepen met de rebelse sound & visuals van ‘Smells Like Memories’. Met voorsprong de beste Nirvana wederopstanding ooit! Here We Are Now Entertain Us!

 

Credits

Sofie Engelen (presentatie)
Vincent Van Santpoort (zang, gitaar)
Tibo Polleunis (drums)
Stef Exelmans (bas)
Christof Witters (regie & visuals)
Vincent Van Hoorick (regie & visuals)

Shows

05/10/24 Cinema Walburg Hamont-Achel Tickets
12/10/24 CC Binder Puurs Tickets
17/10/24 De Leest Izegem Tickets
23/11/24 Liers Cultuurcentrum Lier Tickets
12/02/25 Depart Kortrijk Tickets
13/03/25 De Zwerver Leffinge Tickets
26/03/25 De Roma Antwerpen Tickets
28/03/25 Het Depot Leuven Tickets