MENU

The Great Belgian Songbook


THEATERTOUR 2024-2025

The Great Belgian Songbook, een band die nooit stil zit. Zo is ondertussen al hun derde album in de maak, waardoor de band ook zijn eigen typische en warme sound heeft ontwikkeld. Of het nu de vlekkeloze en lyrische trompet/bugelklanken zijn van Jo Hermans (Daan/Clouseau/Blackwave/...), de fratsen op allerlei keyboards en synths van toetsenwonders David Thomaere (Clouseau) en Remko Kühne (Milow), de strakke drums van Marc Bonne (ons eigen belpop-icoon!) of de funky baslijnen van Trui Amerlinck (Mayorga, winnaar Nieuwe Lichting), de sound van deze band komt binnen.

En voor het eerst in hun bestaan komen er nu ook eigen nummers uit. Jo Hermans en David Thomaere schrijven samen deze nieuwe “Belgian” songs en zetten hun nu al herkenbare sound verder in deze composities. Aan jou de keuze dus om op uw stoel te blijven zitten, lichtjes mee te bewegen, of gewoon de remmen los te gooien en recht te veren om mee te feesten. En een feest regisseren kan Jo Hermans, het brein achter Tarkastaja, dé stunt van Clouseau op Pukkelpop!

Laat Jo Hermans en zijn topmuzikanten je meenemen op een reis door Belpop-land. Leer Stromae, maar even goed Balthazar of Gabriel Rios opnieuw kennen in de Great Belgian Songbook-versie, want met al dit muzikaal talent samen op het podium in combinatie met ons nationaal muzikaal erfgoed, is vuurwerk gegarandeerd!

Bezetting

Jo Hermans (trompet/bugel)
David Thomaere (keys)
Remko Kühne (keys)
Marc Bonne (drums)
Trui Amerlinck (bas/cello)

Video: Housewife