MENU

Yevgueni

Van onuitspreekbaar naar onontkoombaar. Zo kun je de gestage opmars van Yevgueni nog het beste samenvatten. Met 'Kannibaal', 'Aan de arbeid' en 'We zijn hier nu toch' veroverde de vijfkoppige band rond Klaas Delrue drie keer goud én een vaste stek in de Vlaamse muziekscene. Met producer Stef Kamil Carlens zocht en vond Yevgueni een nog frissere adem, te horen op het vierde album 'Welkenraedt'. De pers (De Standaard, De Morgen, Metro) strooide met sterren, niet zelden vier tegelijk, en sprak van "Yevgueni's beste CD tot dusver". Op de koop toe leverde dit album de band in 2013 de trofee op voor de "Vlaamse Cultuurprijs voor de Muziek", en nog wel voor een vol sportpaleis. De vijfde langspeler 'Van Hierboven' (2014) leverde de band een MIA-nominatie op in de categorie "Nederlandstalig".

In oktober 2017 kwam Yevgueni's zesde studioalbum uit, getiteld 'Tijd is alles'. De tijd, doorgaans zo ontastbaar, diende zich de drie jaar voorafgaand aan de plaat namelijk in allerlei concrete gedaanten aan in het hoofd van frontman Klaas Delrue. Net voor zijn veertigste werd hij vader. Na de verloren tijd omdat dat niet meteen wilde lukken, stond hij voor het grootste avontuur van zijn leven. De founding fathers Klaas, Geert en Maarten besloten om met dit album niet te berusten in de vertrouwde sound, en besloten daarom om met producer Jo Francken in zee te gaan. Yevgueni klonk nog nooit zo persoonlijk, eerlijk en actueel. In 2020 mocht Yevgueni zijn 20ste verjaardagvieren met een best of album 'Yevgueni 2000 - 2020' en een strijkerstournee langs Vlaamse kerken. 

Ondertussen releaste Yevgueni haar zevende album 'Straks is ook goed' (2022). Corona, lockdowns, werkloosheid en andere wereldrampen. Ze zorgden eerst voor frustratie, onzekerheid en twijfel. Maar binnen de kortste keren ook voor inspiratie. Het nieuwe album draagt dus iéts van deze vreemde periode in zich, maar stuk voor stuk zijn de nummers uitgegroeid tot tijdloze, universele verhalen over escapisme, onthaasting en liefde. Of er werd net heel sterk ingezoomd op kleine dagdagelijkse tafereeltjes, verpakt in rake popsongs. 

Ook live gaan Delrue en co steevast voor de volle buit, met als uitschieters legendarische passages in Dranouter en op Marktrock. “Het ene moment neemt Yevgueni het publiek op sleeptouw, om het meteen daarna bij zijn nekvel te grijpen. Met melodieën die tussen de oren kruipen en teksten die om het hart slaan, stuurt het vijftal zijn fans tevreden huiswaarts.”

Wie het ooit meemaakte, keert tevreden terug!

Volg Yevgueni op social media

Video: Straks is ook goed

Shows

28/07/24 Dorpsfeesten Melsele Info
25/08/24 Klein Tokyo Moorsele
09/02/25 AB Brussel Tickets
25/02/25 Bourla Antwerpen Laatste tickets
05/03/25 Bourla Antwerpen Tickets