MENU

Isolde Lasoen


"OH DEAR" - THEATERTOURNEE 2024-2025

Op haar tweede soloalbum “Oh Dear” doet muzikante Isolde Lasoen nog meer dan ooit haar eigen ding. Toen ze in 2021 een flinke radiohit scoorde met haar versie van “The Four Horsemen”, de culthit van Aphrodite’s Child, gaf dat succes haar de goesting om aan een nieuwe eigenzinnige soloplaat te werken, zonder zich te wringen in het keurslijf van muzikale mainstream.

Al haar invloeden, alles waar ze van houdt, laat ze doorsijpelen: van haar opleiding als jazzdrummer over vintage soundtracks en psychedelica tot progressieve rock, melancholische instrumentals en Franse muziek uit de jaren 70. “Oh Dear” laat zich dan ook niet in één stijlvakje duwen. Of toch: “Deze plaat is mijn stijl. Elke song heeft zijn eigen Isolde-achtige wereldje.” Less is doorgaans more voor Isolde, maar in haar muziek mag het bombastisch zijn, met rijke arrangementen, een uitgebreid instrumentarium en meeslepende harmonieën.

De drums, de vibrafoon en haar stem krijgen op plaat, maar ook live de hoofdrol. Ook deze keer staan haar fantastische muzikanten Isolde bij op het podium. Verwacht je aan een gevarieerde, meeslepende en melodieuze set, een combinatie van filmische popsongs en sferische instrumentals.

Isolde rijfde de ene lovende recensie na de andere binnen met “Oh Dear”, scoorde overal - in binnen- en buitenland – 4 sterren, haalde wereldwijde radio airplay en zette zichzelf hiermee definitief op de kaart als Grande Dame van de Belpop.

Bezetting

Isolde Lasoen (zang, drums en percussie)
Ben Brunin (bas)
Ben Van Camp (gitaar)
Luk Vermeir (synths)

Isolde Lasoen