MENU

Lukas Lelie

Lukas Lelie (1990) studeerde af aan het Rits in Brussel waar hij de specialisatie “televisie” volgde. In het jaar dat hij deze studie aanving, werkte hij ook regelmatig als host in de Capitole Gent. Daar was het zijn taak om de deur te openen en nadien weer te sluiten (in die volgorde).  Zo zag hij regelmatig avondvullende shows van de vele comedians die in de Capitole langskwamen en kreeg hij de comedy-microbe te pakken. 

In november 2012 stapte hij voor het eerst op het podium tijdens de voorronde van Humo’s Comedy Cup. Wat volgde was een indrukwekkend parcours. In 2013 won hij de Lunatic Comedy Award  en in februari 2014 ook de Cultural Comedy Award. 

Ook Humo's Comedy Cup mag Lukas achter zijn naam schrijven. In december 2014 haalde hij het in de finale tegen Kamal Kharmach en Onno Lolkema. Daar begon het echte comedywerk. Lukas’ stijl kan omschreven worden als “awkward” met veel oneliners en absurditeiten.

In 2014 en 2015 toerde hij intensief doorheen Vlaanderen als vast voorprogramma van Steven Mahieu's theatertour "Maniak". En sinds 2016 doet Lukas Lelie dat ook op eigen kracht met een cafétour samen met comedy-partners-in-crime Sander VDV en Edouard De Prez. 

2017 begon geweldig met zijn eerste avondvullende show: "Ik doe mijn best" . In 2022-2024 tourde hij met zijn tweede zaalshow "Kwestie van smaak".

Naast stand up comedy werkt Lukas regelmatig achter en voor de schermen van Woestijnvis. Zo zetelt hij af en toe als jurylid in De Slimste Mens en als panellid in Control Pedro. Lukas werkt ook al een aantal jaar als redactielid en sidekick voor De Ideale Wereld. 

Omdat hij tijd genoeg heeft, is Lukas ook actief... op sociale media:

Lukas is de bezieler van de YouTube-reeks Standaard Koekhandelwaarin hij bekende koppen uitnodigt in de koekenrayon om hun favoriete koek te bespreken. De reeks maakt furore op het internet en werd al meer dan 400 000 keer bekeken. In november 2019 ging het derde seizoen van de reeks in première in Kinepolis Gent, met een live-koekenproeverij voor de fans! 


De pers over Lukas Lelie 

De Morgen: "Wat Lukas Lelie doet is niet zomaar mopjes tappen, het is een ambacht: afgemeten en met grandioze timing."
Knack Focus: "Zijn timing, subtiele mimiek en intonatie zijn goud waard. Ze tonen hem als meester van de koekdroge humor."
VRT NWS: "Weinig poespas, veel lachen met Lukas Lelie."
* Het Nieuwsblad: "Lukas Lelie verheft de oneliner tot kunst." 

Volg Lukas Lelie op social media

Lukas Lelie