MENU

Tourist LeMC


"ONRUST" - THEATERTOURNEE 2024-2025

Sinds 2021 dwaalt Johannes Faes, nom de plume Tourist LeMC, rond in Niemandsland... En toch vindt hij komende herfst de weg terug naar zijn natuurlijke habitat, de vele concert- en theaterzalen te lande. Met nieuw werk - waarin Faes opnieuw kleinkunst, folk en woordkunst omarmt - vertelt, fileert, ontboezemt en ontrafelt hij de kronkels in het hoofd en daarnaast duikt hij voluit het rijkgevulde repertoire, voorzien van nieuwe muzikale contouren, in.

Intiem, onbevangen, authentiek en franjeloos speurt Johannes naar de essentie in zijn songs, snijdt hij thema’s aan die de ziel beroeren en neemt hij jullie mee op een persoonlijke zwerftocht... Als een Tourist in eigen hoofd. Een unieke ervaring die Johannes maar al te graag met jullie deelt in het intieme kader van de fraaiste theaters die ons land rijk is.

Over Tourist LeMC

Tourist LeMC (vaak kortweg Tourist genoemd) is de artiestennaam van Johannes Faes. Hij is een Belgische hiphop- en kleinkunstartiest. Zijn rap- en zangtaal is gebaseerd op het Antwerps, doorspekt met klanken en indrukken van internationale oorsprong. Zijn grootste muzikale invloed is de Franse hiphopscene van eind jaren 90. Zijn muziek wordt gekenmerkt door invloeden uit de reggae, maar vooral ook uit de kleinkunst en folk.

De voorbije jaren scoorde Tourist grote hits met nummers als “Koning Liefde”, “Horizon” en “We begrijpen mekaar”. Uitverkochte Lotto Arena’s en Sportpaleizen vormden een mooie bekroning, maar nu kiest Tourist dus voor de intieme setting en sfeer van de theaters.

Geniet hieronder nog eens van Tourist zijn grootste hit “Koning Liefde”.

Video: Koning liefde