MENU

IKRAAAN


THEATERTOURNEE 2024-2025

Niemand doet wat IKRAAAN doet. In haar pubertijd ontdekte ze via artiesten als Tupac haar passie voor muziek. Via haar liefde voor de Nederlandse taal leerde ze die passie omzetten. In amper een jaar ontwikkelde ze haar eigen dromerige zangstijl die je in een handomdraai meeneemt in een unieke wereld. IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Obstakels, een hobbelige levensweg en de pijn van het fundamenteel anders zijn, zijn de moeilijke onderwerpen die ze met haar muziek aansnijdt.

Haar eerste ep HAPPY PILL zorgde in 2019 voor een frisse wind in een klimaat van snel vervliegende muziek. Onder meer Brihang, Zwangere Guy en Amenra outte zich als fan. In 2020 selecteerde Studio Brussel haar voor de finale van ‘De Nieuwe Lichting’ en maakte ze het nummer “Waarom” met Jef Neve.

In de zomer van 2019 begon IKRAAAN aan haar eerste album te werken. In diezelfde periode ontstond in haar onderbewustzijn het alter ego ‘de clown’. De clown belichaamt zowel de pijn, vreugde en emoties in een mens, alsook het goede en slechte in ieder van ons. Het is de verteller van haar onderbewustzijn en deelt de verhalen die niet enkel de hare zijn maar ook van de mensen dicht bij haar.

Op haar debuutalbum “Geestelijke Gezondheidszorg” (2022) uit ze onverbloemd haar emoties en houdt ze zichzelf een spiegel voor. Bij het beluisteren van de nummers krijg je een inkijk in haar diepste verlangens en mislukkingen. Het bespreekt hoe onze maatschappij de rug keert naar mentale kwetsbaarheid. IKRAAAN wilt een toekomst waarin psychische hulp toegankelijker is. Zodat mensen weten waar ze met hun pijn terecht kunnen. “Ik hoop dat je genezen kan. Ik hoop dat we allen genezen kunnen.”

Bezetting

Ikraaan (zangeres)
Bart (piano/synths)
Mike (trommels)

IKRAAAN