MENU

Amelie Albrecht

Over het leven van Amelie Albrecht kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Na acht jaar tekenacademie kon ze nog niet tekenen, jarenlang vioolles leverde haar nog geen vaag gevoel voor muziek op en paardrijden moest ze opgeven omdat ze allergisch werd voor dieren. En dan zwijgen we nog over haar schoolcarrière.

Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wel de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde. Sindsdien verdient ze geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig. En toch is het leven er niet bepaald lichter op geworden. Blij moeten zijn omdat je dan toch iets van je leven maakt is ook een opgave.

Amelies comedy wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Pure stand-up comedy van het energiezuinige soort.

"Zwaar Leven", Amelies eerste avondvullende voorstelling, ging op 8 oktober 2021 in première in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Vanaf januari 2023 gaat Amelie op tournee met haar tweede volavondshow "Goe Genoeg".
 


Knack Focus over Amelie Albrecht 

* “Albrecht heeft alles - goede timing, veel zelfrelativering, een dictie met groeipotentieel, een heldere blik en een goed hart." 
* “Ze is op haar best wanneer ze - leunend op haar microfoonstandaard - een taboe verbrijzelt met een mening die zo messcherp en goudeerlijk is dat het hilarisch wordt.”
* “Amelie bewijst in ‘Zwaar Leven’ dat ze verdraaid goed weet hoe ze het publiek moet bespelen.”

Volg Amelie Albrecht op social media

Amelie Albrecht

Shows

07/12/23 De Spot Denderhoutem Uitverkocht
08/12/23 Cultuurcentrum Blankenberge Uitverkocht
09/12/23 CC De Ververij Ronse Uitverkocht
10/12/23 OC Berkenhof Kortenberg Uitverkocht
12/12/23 Cultuurcafé De Barriere Wevelgem Uitverkocht
14/12/23 Ontmoetingscentrum Rollegem Uitverkocht
15/12/23 Theater Box Gent Uitverkocht
16/12/23 De Twijg Wijgmaal Tickets
19/12/23 The Pitch Heule Uitverkocht
20/12/23 't Gasthuis Wijnegem Uitverkocht