MENU

Amelie Albrecht wint Humo's Comedy Cup 2018!

Artiest: Amelie Albrecht

She did it! 

Gisteren bekoorde Amelie een uitverkochte Arenbergschouwburg, jury inclusief, met haar droge, donkere humor. Resultaat: een klinkende overwinning, want Amelie Albrecht mag zich voortaan de eerste vrouwelijke winnaar van Humo's Comedy Cup 2018 noemen! 

De commentaren van de jury liegen er niet om: 

"Ze is een pakket. Zeer goeie grappen, eigen stijl, zeer komisch gebracht"
- Juryvoorzitter Guy Mortier

"Ze kon inderdaad een speciale sfeer in de zaal krijgen door heel weinig te doen. Maar aan de andere kant is ze ook niet van haar stuk te brengen en valt ze nooit uit haar rol. Ze is vrij apathisch over het leven in het algemeen, en over haar leven in het bijzonder. Maar dat vind ik dan ook wel spannend om naar te kijken."
- Jurylid Elke Neuville

Ook de pers is lovend over Amelie: 

VRT NWS : "Amelie Albrecht is nogal een verschijning: présence op het podium, gortdroog, geen franjes, to the point, een mitraillettevuur aan grappen. Een finale openen, is zelden een voordeel. Maar dat obstakel werkte de komische blindine vlotjes weg."

De Morgen : "Albrecht heeft tijdens haar blitzcarrière in de comedy al een indrukwekkend parcours bij elkaar gefietst, terwijl ze nog maar een jaar met comedy bezig is."

Komend voorjaar gaat Amelie op tournee langs een dertigtal zalen en culturele centra met de andere twee finalisten, Jasper Posson en Sander VDV. Beloven heerlijk grappige avonden te worden! 

Nieuws

24/11/22 Full Contact Tour: nu op Streamz!
20/11/22 Dries Heyneman op tournee met Uit respect voor de buren
04/11/22 Monopoly@Work vanaf nu beschikbaar
30/08/22 Hoera voor werkstress! - door Tim Goditiabois
13/07/22 5to9: we're hiring!