MENU

10.02.21 // Let's get digital, digital!

Artiesten: Arnout Van den Bossche (NL), Gili (NL/FR/EN), Guga Baul, Pieter en Tine Embrechts, Radio Guga, Yevgueni

We weten het, you wanna get physical, maar dat mag helaas nog steeds niet, dus voorlopig gaan we digital. De afgelopen maanden kregen we al heel vaak de vraag of onze artiesten hun show niet konden streamen of digitaal konden optreden. Zeker voor een comedyshow is dit allesbehalve evident: je kan een optreden zoals het in een zaal zou zijn, onmogelijk vertalen naar een digitale versie. Maar na wat experimenteren met enkele formats, delen we toch graag enkele mogelijkheden ter inspiratie om je zoveelste videocall of digitale bedrijfsevent wat meer kleur te geven. 

Mentalist Gili - digitale illusies (NL - FR - EN)

Mentalist Gili is uw man om je digitale event van leuke intermezzo's te voorzien. Hij heeft meerdere digitale én interactive acts uit zijn mouw geschud, zowel in het Nederlands, Frans en Engels. 

Een act kan volledig interactief over het internet, zoals hier op Sinksen Kortrijk (vanaf 21m35s). Je kan ook op voorhand een draaidag op locatie organiseren, waarbij Gili volledig coronaproof one-on-one trucs loslaat op enkele medewerkers van je bedrijf of organisatie. Ten slotte kan Gili ook tot bij jullie in de studio komen, waar hij een act kan doen met een gast ter plaatse. Als je graag live-tv maakt voor je bedrijf of organisatie, kan je Gili trouwens ook inhuren als moderator/presentator die alles in goeie banen leidt en een aantal trucs live in de studio brengt. Op aanvraag geven we je graag enkele voorbeelden van wat er mogelijk is! 

Bij je vragen voor de technische kant van het verhaal kan je uiteraard ook bij ons terecht. We stellen je dan graag voor aan enkele van onze technische partners, zoals TheaTech en Moose-Tache, die al meerdere streams, opnames en digitale events in goeie banen hebben geleid. Aarzel dus zeker niet om onze hulp in te roepen.

Guga Baul - fake calls en video's

Niet alleen al zingend imiteert Guga graag anderen, hij babbelt er ook graag op los. Verschillende bedrijven maken in deze coronatijden radio op maat voor hun medewerkers. In die context kan je Guga inhuren voor gescripte grappige fake telefoontjes, waarbij hij in de huid van een BV kruipt. Op initatief van audio- en radioproductiehuis Studio Sonart maakte Fluvius bijvoorbeeld radio op maat voor hun medewerkers, waarbij Guga enkele station calls insprak en ook als viroloog Steven Van Gucht een telefoontje deed met presentatoren Tom Decock en Felice Dekens. Check de video hier. Guga laat trouwens iedere week zijn innerlijke Steven Van Gucht los, tijdens een wekelijkse evaluatie van de opvallendste cijfers op Radio 2.

Een andere mogelijkheid is een dubbing video, waarbij Guga op een bestaande video (van bijvoorbeeld je CEO of leidinggevende) een andere tekst inspreekt, waardoor het lijkt alsof de persoon in kwestie aan het babbelen is.

Radio Guga (trio) - streamingconcert

Zoek je een begeleidingsband voor je digitale event? Dan zit je goed bij Radio Guga. De band brengt covers van bekende nummers en zanger Guga Baul neemt de volledig imitatie van alle zangers voor zijn rekening. Van Jacques Brel tot Bart Peeters, via Editors en Clouseau: you name it, Radio Guga plays it. Voor The Experience Box bijvoorbeeld, nam de band enkele muzikale intermezzo's op.

Of maak je graag een song op maat? Dan neemt Guga met plezier de tekst van een bekende hit onder handen om er een twist van jouw organisatie of bedrijf aan te geven.

Arnout Van den Bossche - videocast

Onze Senior Executive Comedian, Arnout Van den Bossche, gaat ook de digitale toer op. Online comedy is heel moeilijk, maar sinds kort zijn we beginnen experimenteren met een format, waarbij Arnout als moderator van een videocall enkele vooraf opgenomen live-fragmenten uit zijn zaalshow interactief inleidt en afrondt. Goed voor ongeveer een halfuur comedy en interactie met de deelnemers van de call, en dus perfect als uitsmijter of intermezzo van je digitale meeting of event. 

Check deze link om een idee te krijgen van welke fragmenten mogelijk aan bod kunnen komen tijdens de interactieve videocall.

Pieter en Tine Embrechts - streamingconcert

Broer en zus Embrechts: ras-performers, begenadigd vertellers én ook nog eens buren in Borgerhout die een tuin delen en een (muzikale) bubbel vormen. De laatste jaren waren ze elkaar muzikaal gezien een beetje uit het oog verloren, maar de lockdown bracht daar terug verandering in. Pieter en Tine spelen graag een livestreamconcert voor jouw bedrijf of organisatie, waarbij je deels zelf kan kiezen uit het uitgebreide repertoire dat ze spelen. Twee stemmen en één gitaar. Less is more en meer moet dat niet zijn.

CC Merksem en heel wat anderen ging jullie al voor, check de livestream hier

Yevgueni - streamingconcert

Een full-band optreden van Yevgueni voor een live-publiek zit er op korte termijn nog niet in, maar de band staat wel open voor unieke projecten, waarbij er bijvoorbeeld op een bijzondere locatie gespeeld kan worden of waarbij een speciale samenwerking de muziek en de beleving van de stream naar een hoger niveau tilt. 

Zoals deze versie van Nooit Naar Nergens, waarbij Stefaan Degand een prachtig einde aan de song breidde (uit de eindejaarsshow via stream van CC Wevelgem).

Al deze voorbeelden geven je een idee van wat er op digitaal vlak mogelijk is. Vele van deze acts zijn personaliseerbaar naar je event of organisatie, dus aarzel zeker niet om ons te contacteren voor meer info als je vragen of ideeën hebt, dan bekijken we graag wat er mogelijk is. En ondertussen kijken ook wij reikhalzend uit naar het moment waarop we terug live kunnen gaan spelen, wees maar zeker dat we het hard missen!