MENU
0
1
2
3

Gili (NL/FR/EN)

Zijn vijf zintuigen zó goed gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft: dat is het vak dat comedian-mentalist Gili tot een ware kunst wist te verheffen en waarmee hij vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt. Gili (aka Lieven Gheysen) verraste vriend en vijand met zijn succesvolle theatershow “Iedereen Paranormaal” als antwoord op de media-tsunami rond Het Zesde Zintuig. Ook zijn volgende voorstelling "CTRL: Alles onder controle" wist volle zalen verward en vol ongeloof naar huis te sturen.

De Vlaamse en Nederlandse media pikken gretig in op de kruistocht die Gili voert jegens allerhande zelfverklaarde paragnosten en helderzienden. Zijn opmerkelijke TV-passages in Comedy Casino (Canvas), Villa Vanthilt, Peter Live, De Wereld Draait Door en vooral de wekelijkse rubriek in De Laatste Show (één), deden heel wat stof opwaaien, niet het minst in de paranormale wereld.
 
Na shows op Amsterdam Comedy Festival en Lowlands, dook Gili ook op in de Nederlandse theaters met zijn theatershow “Iedereen Paranormaal”. Maar ook buiten de Benelux breekt Gili potten. Begin 2009 schitterde Gili in het TV-programma “Le Plus Grand Cabaret Du Monde” op France2. Deze populaire Franse TV-show haalde méér dan 10 miljoen kijkers. Nadien bleek ook de Gili-compilatie van het Magisch Vierkant op YouTube een waanzinnig succes: Frankrijk, Zwitserland en Canada gingen voor de bijl!
 
In januari 2017 ging Gili in première met zijn zaalshow: "Charlatan". In deze show laat Gili zijn "evil twin" volledig los. Hij zet zijn "gaven" op scherp om bewust zijn "slechte ik" te laten zegevieren. Op slinkse wijze bespeelt en bedriegt charlatan Gili systematisch het voltallige publiek en smeert je met een bedrieglijke charme eender wat aan. 

In 2019 trok Gili opnieuw de grens over, om er met een reeks theatershows "Nous sommes tous des mentalistes" in Parijs en op het theaterfestival van Avignon de Franse monden te doen openvallen in een collectief 'Mais enfin!'

Ondertussen werkt Gili stilletjes aan een nieuwe show, en kan je her en der in België een try-out meepikken. Daarnaast kun je hem ook boeken voor een stand-up optreden in het Nederlands, Frans en/of Engels
 
Verwerpelijk zegt u?
Inderdaad, maar wreed plezant!

Volg Gili (NL/FR/EN)

Video: CTRL

Shows

10/03/23 CC Lanaken Lanaken

Nieuws

11/01/22 Eindejaarslijstjes van onze 5to9-artiesten
22/02/21 Let's get digital, digital!
24/05/19 Gili 20 keer op festival d'Avignon

Highlights

2019 Reeks 'Nous Sommes Tous des Mentalistes' in Parijs en Avignon
2017 Zaalshow 'Charlatan'
2014 Zaalshow 'CTRL'
2011 Zaalshow 'Gili drijft uit'
2009 Zaalshow 'Iedereen Paranormaal'