MENU

17.01.22 // Beluister nu de nieuwe single van Yevgueni

Artiest: Yevgueni

Nieuwe single: 'Ze dans gewoon op straat'

'Ze danst gewoon op straat' is het waargebeurde verhaal van een meisje aan de bushalte. Ingezoomd en dan uitvergroot naar – hoe kan het ook anders? – de grote thema’s. Een ode aan schoonheid, onschuld, positivisme, dromen, ambitie en durf. En aan vrouwen natuurlijk. Producer Luuk Cox en de band op hun best. Klein beginnend zoals de tekst, laagje voor laagje aanzwellend om uiteindelijk te swingen als een tiet. (Als dat nog mag…) 

Check hier de nieuwe single.

Album 'Straks is ook goed'

‘Straks is ook goed’ is het zevende studioalbum van Yevgueni, de groep die zich stilaan opmaakt voor de viering van haar zilveren jubileum. Het album is een nieuwe aflevering van een mooi opgebouwd vervolgverhaal. De sage begint in het eerste album ‘Kannibaal’ (2005) met jonkies die gaan studeren in de Grote Stad.
Ze zingen over hun toekomstplannen en hun onbereikbare liefdes. Onderweg zijn ze vaders geworden, hebben ze mensen gewonnen en verloren en trekken ze zich het lot van de hele wereld aan.

Op ‘Straks is ook goed’ overleven onze helden lockdowns, worstelen ze zich door een beginnende midlife en leggen ze de klimaatzaak uit aan vijfjarigen. Die avonturen worden vertaald in teksten die nu eens duidelijk herkenbaar, dan weer mystiek pöetisch zijn. Met als credo dat “het ergens over moet gaan, maar niet voor iedereen over hetzelfde”.

Speeldata clubtour 'Straks is ook goed'

18/02/22: Depot – Leuven // UITVERKOCHT
19/02/22: Depot – Leuven // UITVERKOCHT
23/02/22: Handelsbeurs – Gent // UITVERKOCHT
29/04/22: Kortrijk – De Kreun
11/05/22: Casino – Sint-Niklaas

Volledige speellijst en tickets vind je hier.