MENU

03.09.20 // Bas Birker op tour in Nederland met 'BELG'

Artiest: Bas Birker

Bas Birker woont ondertussen al 10 jaar in België, en zoals hij je al vertelde in 'Je Moeder', kan je die jaren op zijn minst 'interessant' noemen. Een drankprobleem, een Antwerps lief, een Belgisch paspoort en een perfect tweetalig kind later, trekt Bas voor één keer terug naar zijn geboorteland om er verslag uit te brengen. Want hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes, Belgische kuntschilders en architectuur vandenAldi, de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter. 

'BELG' is een ode aan Nederlands geregel en Belgisch gefoefel. Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel. Aan ZOAB en dat spul waar ze over de grens de wegen mee bedekken. Een dagboek dat vertelt over 10 jaar proberen te integreren, zonder ooit echt ergens bij te horen. Maar geaccepteerd of niet, volgens zijn paspoort is Bas Birker nu eenmaal een Belg. Tegen wil en drank.

Door de coronacrisis werd er wat geschoven met data en gegoocheld met zaalcapaciteiten en nog niet alle zalen hebben de ticketverkoop opgestart, omdat de zaalbezetting op iets langere termijn nog onduidelijk is. Maar de tournee gaat door en ondertussen sjeest Bas al gezwind van België naar Nederland en terug! Voor updates rond ticketverkoop hou je best basbirker.be in de gaten.