MENU

Eindejaarslijstje Arnout Van den Bossche

Artiest: Arnout Van den Bossche (NL)

 

Wat was de meest irritante trend van 2021? 

Die lockdowns zijn toch wel een trend geworden waarvan ik soms denk... Moet dat nu weer? Konden we het echt niet vermijden?

 Wie of wat heeft je het hardst doen lachen in 2021? 

 De Judah Friedlander special “America Is The Greatest Country In The United States”. Kurkdroog, creatief en over de top Amerikaans.

 Wat goeds wens je wie toe in 2022?

De cultuursector een meer stabiel, voorspoedig en voorspelbaar jaar.

Wat zijn je goede voornemens voor 2022? 

Mijn coronakilo's moeten er dringend af. 

Welke boeken, films, tv en muziek hebben je dit jaar het meest bekoord?

“The Mandalorian” op Netflix was de max. Momenteel kijk ik met mijn zoon naar alle klassiekers op Netflix zoals de “Alien”-reeks. Het meest onder de indruk was ik van “The Joker”, ik weet dat de film al van 2019 dateert, maar ik zag hem nu pas.

Aan welk eigen optreden in 2021 heb je de mooiste herinneringen? Welke herinneringen?

In het najaar heb ik ergens in Oost-Vlaanderen een try-out gespeeld voor de leden van de plaatselijke landelijke gilde. Ik was compleet verdwaald, mijn gps kon het maar niet vinden. Per toeval botste ik dan toch op de juiste straat. Eenmaal gearriveerd was de locatie wauw. Een landelijke herberg uit de 19de eeuw. Er was een kaas- en wijnavond aan de gang. Per gang werd uitgelegd wie de kaas had gemaakt en wat er speciaal aan was. Daarna heb ik er een warme try-out kunnen spelen. Toch wel mooi die Vlaamse gezelligheid. 

 Welke comedy tip heb je voor 2022? Wie of wat moeten we zien of ontdekken? 

Arnaud Dubois schijnt heel goed te zijn. Hij speelt een stuk van “Burn-out voor Beginners”, maar dan in het Frans. Binnenkort meer… 

Beste cateringmaaltijd van 2021? Wat schafte de pot en waar? 

Mijn eigen potje van thuis op tournee in Nederland. Niet dat het zo geweldig was, maar ik heb mijn Nederlandse technieker laten proeven van onze dagelijkse kost. De arme man wist niet wat bechamelsaus was. Maar vooral: hij had nog nooit eten gekregen zonder die zwarte plaatjes. Bleek dat hij thuis altijd aangebakken en verbrand eten had gekregen. Dankzij mij weet hij nu hoe vlees echt smaakt.

 Mocht je in 2022 een superkracht hebben, welke zou je kiezen en wat zou je ermee doen? 

Super-anti-polariseer-man. Mensen weer eens met elkaar laten praten en lachen, zichzelf niet constant zo serieus laten nemen.

 Wat zijn je plannen voor oudejaarsavond?

Ik heb nooit veel plannen voor oudejaar. Mijn open haard aansteken en voor wat gezelligheid zorgen. De voorbije jaren genoot ik van gezellig thuisblijven in plaats van op stap te gaan. Na zoveel mislukte oudejaarsavonden, heb ik er geen zin meer in. Zo was ik eens met vrienden op stap in Gent. Na dure inkom betaald te hebben, gingen we een café binnen. Uiteindelijk bleek daar amper volk te zijn. Daarnaast was het er ook koud. We zijn dan maar naar iemand zijn huis gegaan. Oudejaarsavond is en blijft een geforceerd feestje.