Yevgueni

Van onuitspreekbaar naar onontkoombaar. Zo kun je de gestage opmars van Yevgueni nog het beste samenvatten. Met "Kannibaal", "Aan de arbeid" en "We zijn hier nu toch" veroverde de vijfkoppige band rond Klaas Delrue drie keer goud én een vaste stek in de Vlaamse muziekscene. Met producer Stef Kamil Carlens zocht en vond Yevgueni een nog frissere adem, te horen op het vierde album "Welkenraedt". De pers (De Standaard, De Morgen, Metro) strooide met sterren, niet zelden vier tegelijk, en sprak van "Yevgueni's beste CD tot dusver". Op de koop toe leverde dit album de band in 2013 de trofee op voor de "Vlaamse Cultuurprijs voor de Muziek", en nog wel voor een vol sportpaleis. 

In het najaar van 2014 verscheen Yevgueni's -inmiddels vijfde- studioalbum "Van Hierboven". Dit album kwam tot stand na een sabbatperiode waarin de groepsleden de tijd namen om hun eigen creatieve eieren te leggen. Hoewel er pareltjes van nieuwe projecten tot stand kwamen (zoals DelrueWalrus en Slow Pilot), bleek samenspelen toch datgene dat ze het allerliefst doen. Ook dit album viel ten zeerste in de smaak en leverde de band een MIA-nominatie op in de categorie "Nederlandstalig". 

Ook live gaan Delrue en co steevast voor de volle buit, met als uitschieters legendarische passages in Dranouter en op Marktrock. “Het ene moment neemt Yevgueni het publiek op sleeptouw, om het meteen daarna bij zijn nekvel te grijpen. Met melodieën die tussen de oren kruipen en teksten die om het hart slaan, stuurt het vijftal zijn fans tevreden huiswaarts.”
 
Wie het ooit meemaakte, keert tevreden terug!