Walrus

‘Een competente machine, dit enthousiaste bandje’, schreef De Standaard over Walrus na de voorstelling van hun debuutalbum Op De Valreep in 2013. En dankzij singles als 'Kijk!' en 'Wat een mooie ochtend' (op Radio 1 en 2) dichtte ook de rest van het verzamelde recensentengild de groep een eigen originele plek in het Nederlandstalige muzieklandschap toe.

Walrus staat namelijk garant voor aanstekelijke, gevarieerde popsongs waarin frontman Geert Noppe – medeoprichter en toetsenist van Yevgueni – loos kan gaan in zijn pleidooien voor nu eens onstuimigheid en dan weer stille verwondering. Geen automatische piloot dus, en al helemaal niet op het podium. Na de cd-release in de AB klonk het als volgt: ‘Walrus liet alvast één zekerheid noteren: voor de zomerfestivals zijn ze helemaal klaar.’ Waarna de groep de hoge live-verwachtingen onder meer inloste op de Gentse Feesten, in het Rivierenhof en op Dranouter (Radio 1 Sessies).

Plaat #2, "Terug naar het begin", kwam uit in het najaar van 2015. Noppe koos voor Alex Callier als realisator en luisterend oor. Gecharmeerd door de vindingrijke songschrijverij, stortte deze zich met volle overgave op het project. Opzet geslaagd: de nieuwe plaat klinkt transparant en toch snedig, en werd dan ook warm onthaald. De pers was lovend, de singles doen het uitstekend en de CD-voorstelling in de AB was een succes. Er volgde een mooie reeks CD-voortellingen in DE Studio (Antwerpen), Trefpunt (Gent) en Het Bostheater (Amsterdam). Ook op de zomerfestivals laat Walrus van zich horen, en in het najaar van 2016 gaat de band op tournee door de Vlaamse theaters!

De muziek van Walrus is geen kleinkunst, en ook geen rock, maar iets halverwege: verfijnde, alternatiefe pop in een cryptisch Nederlands waarmee Noppe een terrein afbakent. Dat van Walrus.

 

Zang, toetsen: Geert Noppe (Yevgueni) 
Gitaar, zang: Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) 
Sax: Alban Sarens (Sir Yes Sir)
Bas: Maarten Van Mieghem (Yevgueni, Slow Pilot, Mira)
Cello: Seraphine Stragier (Hannelore Bedert e.a;) 
Drums: Arnout Hellofs (Hooverphonic) 
Sax: Alban Sarens (Sir Yes Sir)