MENU

The Great Belgian Songbook


THEATERTOURNEE 2023-204

Het immer actieve Great Belgian Songbook is ondertussen al toe aan hun derde album. De band staat voor een unieke en typerende warme sound. Of het nu de vlekkeloze trompet/bugelklanken zijn van Jo Hermans, of de fratsen op allerlei keyboards en synths van toetsenwonders David Thomaere en Remko Ku?hne, de strakke drums van Marc Bonne of de funky baslijnen van Trui Amerlinck. De sound van deze band staat als een huis.

Het nieuwe album ziet in voorjaar 2023 het levenslicht. Een titel is er nog niet, maar het wordt wel een dansbare en opgewekte plaat. De wereld is toch al sip genoeg? De release wordt in de verf gezet met enkele release shows in april/mei 2023, maar in dat najaar volgt een nieuwe theatertournee.

Aan jouw de keus of je stilletjes geniet van op je comfortabele stoel of gewoon opveert en samen danst met de band. Een reis door Belpop-land, zo hoorde je Stromae, Dimitri Vegas & Like Mike, Soulsister of Wim De Craene nog nooit, vuurwerk gegarandeerd!

In het najaar van 2021 was The Great Belgian Songbook frequent te gast bij Vive le Vélo op Eén. Check hier hun fenomenale interpretatie van ‘Housewife’ door Daan.
 

Bezetting

Jo Hermans (trompet/flügelhorn)
David Thomaere (synths)
Marc Bonne (drums)
Remko Kühne (synths)
Trui Amerlinck (bas)

Video: Housewife