Slow Pilot
Slow Pilot is de band rond Pieter Peirsman, fulltime hyperkineet, doorwinterd atleet en muzikale splinterbom, veelgeprezen kandidaat in De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen (VIER), geladen met licht ontvlambaar songmateriaal. Een wegpiraat met een voorliefde voor de trage weg. Vertok als jonge snaak in pole-position in een dozijn rally’s en vloog daarbij al eens glansrijk uit de bocht. Kreeg met de jaren meer grip op de weg en zodoende werd de piraat een piloot. 
 
Pieter dankt zijn lenige stembanden aan toegewijde karaoke van menig stemmenacrobaat, op de trapezes tussen Buckley, Cornell, McCartney en Neil Hannon. Alsook zijn neus voor een goeie melodie, sterke hooks en songs die je achterna zitten als een onvervaarde “white van”.
Voeg daarbij zijn vernuftig en energiek gitaarspel, een spitse podium-présence en een spitante vertolking en je zal merken dat de Slow Pilot in wezen een valse trage is. Vroeg of laat haalt hij je in. Alles is een kwestie van tijd en eigen tempo.
 
Prominente collega-muzikanten (Jef Neve, K’s Choice, Yevgueni…) hebben de getalenteerde singersongwriter duidelijk ontdekt en schuiven Slow Pilot naar voor als naam voor de toekomst: 
  • Jef Neve nodigt Pieter Peirsman (Slow Pilot) uit als gast in Café Corsari, bekijk hier hun versie van I'll Be There For You.
  • Yevgueni nodigt Pieter Peirsman (Slow Pilot) uit als support op hun clubtour in AB (sold out), Het Depot (sold out) en de Roma. 
  • K’s Choice nodigt Pieter Peirsman (Slow Pilot) uit op de Radio1-sessies. Herbekijk en -beluister hier hun songs:
  • Hooverphonic gaat in zee met Pieter Peirsman (Slow Pilot). Bekijk hier zijn vertaling van Vinegar & Salt.
Ondertussen heeft Slow Pilot een mini-EP uit, die je via iTunes kan aankopen, met daarop de songs: Dance The Night Away, Black Widow en The Lonely Ones.
De eerste single uit deze EP 'Dance the night away' is ook te horen in hoogste rotatie op Radio 1.
 
Met medepiloten Jan Dhooghe op drums, Maarten Van Mieghem op bas en Sebastian Leye op gitaar zet Slow Pilot momenteel koers richting podia, studio, radio en hopelijk binnenkort uw platenkast. Up to “a long and winding road”.
 
 

Quotes

DaMusic over Slow Pilot: 
“Peirsman kan geweldig zingen, zijn band speelt strak en heeft goede songs, luister maar eens naar The Lonely Ones. Deze piloot zou wel eens een hoge vlucht kunnen nemen.”
 
Sarah Bettens:
"Als we nog wat ouder zijn dan we nu al zijn, dan mogen we toch wel eens in uw voorprogramma spelen hé?"
 
Stijn Meuris: 
“Ik zie dit over 2 jaar op Werchter of Pukkelpop staan.”
“Ik vind dit absoluut een fantastisch nummer, in een eerlijke wereld was dit al 3 keer een wereldhit geweest. En dan die meneer zelf, die is daar geboren op dat podium, dat geloof ik echt.”
 
Jef Neve:
"Prachtige songs, mooie teksten en Jeff Buckley als inspiratiebron: I'm in!"
 
Herman Brusselmans: 
“Hij komt er wel, die gast”