MENU

Pieter en Tine Embrechts

Broer en zus: ras-performers, begenadigd vertellers én ook nog eens buren in Borgerhout die een tuin delen. De laatste jaren waren ze elkaar muzikaal gezien een beetje uit het oog verloren, maar de lockdown bracht daar terug verandering in.

Op verzoek van en vriendin-verpleegster namen ze samen vanuit hun bubbel hoopvolle liedjes op voor mensen die door ziekte aan hun bed gekluisterd waren en geen bezoekers mochten ontvangen. De reacties logen er niet om. Geestig, ontroerend en bezield blijken de stemmen van broer en zus een prachtige blend te hebben. Dat ontging niemand en plots volgde een hele reeks interactieve, online-concerten en een mooie concertreeks op de Zomer van Antwerpen 2020.

Met het muzikale vuur terug aangewakkerd staan ze samen op het podium met een greep uit Pieters Nederlandstalige repertoire, klassiekers uit Tines Jukebox 2020 en enkele prachtige Engelstalige covers.

Twee stemmen en één gitaar.
Less is more en meer moet dat niet zijn.

U zijt wellekome!

Fijn om weten:

Voor de lockdown was Tine op tournee met het liedjesprogramma Jukebox 2020 samen met Lucas Van den Eynde, Nele Bauwens en een groot orkest. Een levende jukebox met de 100 mooiste Nederlandstalige liederen.

Ondertussen speelde Pieter in Amsterdam de pannen van het dak in de muziektheater-voorstelling LAZARUS van David Bowie in regie van Ivo Van Hove. Pieter ontving voor zijn rol de musicalaward: Beste mannelijke hoofdrol 2020. Faut le faire.

Video: CC Merksem