MENU

Pieter Embrechts - A Street Concert

Theaterdier, acteur, songsmid & zanger PIETER EMBRECHTS interviewde de voorbije jaren boeiende mensen die leven, wonen, werken & wandelen op de Antwerpse Turnhoutsebaan, de plek waar hij zelf ook woont.

Het resultaat is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen van deze mensen verteld worden via songs en filmische portretten: gezongen portretten op doek. Een kruisbestuiving van cinéma , docu, muziek, lied, theater & vertelling.

De Turnhoutsebaan staat symbool voor de evenwichtsoefening van de multiculturele stedelijke samenleving die elke Europese stad kent.

Antwerpen telt meer nationaliteiten dan New York en heeft na Amsterdam het hoogste aantal nationaliteiten  ter wereld. Na een wandeling op de Turnhoutsebaan ben je dan ook op alle continenten geweest.

PIETER meet op deze drukke verkeersader de  polsslag van de wereld in verandering en bezingt gewone mensen met bijzondere verhalen.

RECENSIES en PERSQUOTES over “A STREET CONCERT”

* Het Nieuwsblad: “Om instant blij van te worden. Dat het een les mag zijn voortaan meer naar anderen te luisteren. Want iedereen, jong en oud, heeft iets te vertellen.
* Het Journaal kwam kijken naar de voorstelling
* Pieter was te gast in De Afspraak
* De Standaard: "Tijdperk van de marginaliteit is voorbij"
* Gazet van Antwerpen: "Ode aan Turnhoutsebaan"

Video: trailer