MENU

13.06.24 // Maak kennis met onze Poulains

5to9 verzorgt al jaren het management en de boekingen van grote namen binnen het Vlaamse comedy-landschap, denk aan Guga Baul, Jade Mintjens, Lukas Lelie, Amelie Albrecht, Steven Mahieu, Arnout Van den Bossche en vele anderen. Naast de grote theaterzalen valt ook veel comedy te beleven in kleine cafés en zaaltjes, waar nieuwe talenten volop timmeren aan hun weg naar een eigen zaalshow. Omdat dit voor beginnende comedians een grote stap is, willen we ons met 5to9 engageren om enkele namen uit het kleine circuit hiervoor een betere omkadering te geven. 

Daarom roepen we een nieuw comedy-label in het leven: de ‘Poulains’. Maak alvast kennis met  Tim Loobuyck, Els Verhofstede, Stijn Vandermeeren, Karim Shatla en Stijn Verdegem. Stuk voor stuk talenten waarin we geloven. Concreet willen we onze Poulains ondersteunen door hen extra speelkansen & begeleiding te geven, met het oog op doorgroeien richting het volavondcircuit. 

Wil je graag een optreden organiseren met iemand van de Poulains? Contacteer ons via chris@5to9.be en dan bekijken we snel de verdere mogelijkheden. 

TIM LOOBUYCK

Tim Loobuyck is de eerste stand-up comedian in Vlaanderen die zich geout heeft als bedplasser. Met deze boodschap stapte hij in 2022 de eerste keer op het podium. Naast zijn bedplashistorie, heeft Tim het onder andere ook over zijn ervaringen met Sinterklaas, het medisch onderzoek in het derde middelbaar en gênante zalfjes afhalen in de apotheek. Zelfspot is hierbij nooit ver weg.

ELS VERHOFSTEDE

Els Verhofstede is een stand-up comedian uit Halle. In haar ‘late fourties’, een late roeping als comédienne, speelt ze een salvo en hoog tempo aan grappen: over vrouw zijn, de menopauze, een chipsverslaving en omgaan met puberende kinderen.

STIJN VANDERMEEREN

Deze Aalstenaar kwam met een stormram het comedylandschap binnen: met weinig ervaring werd hij halve finalist van Humo’s Comedy Cup 2022 en won hij de Lunatic Comedy Award 2022. Stijn is scherp, kan zingen én scoort door 90-plussers te imiteren.

KARIM SHATLA

Vorig jaar dook Karim Shatla als uit het niets op en zwierf al heel wat podia af. Deze comedian met onverdoezelbaar West-Vlaams accent neemt je vanaf het eerste woord mee in zijn absurde manier van denken. Pijnlijk herkenbaar, niet bang om zijn set te doorspekken met zelfspot, maar met een ongeëvenaard enthousiasme neemt hij het publiek onder de arm.

STIJN VERDEGEM

Stijn Verdegem is een stand-upcomedian, Master of Ceremony (MC), improvisatie acteur en allround brenger van humor. In 2017 begon hij met comedy als vaste waarde in de Villa Volta Comedy Club te Gent. Ondertussen veroverde hij zijn plek en speelt hij op alle leuke comedy plekken in België, ging hij op tour met Bas Birker en Steven Mahieu, hoor je hem frequent op de radio en is hij gekend om zijn high brow content in de Palaver podcast.

Onze Poulains live aan het werk in Gent

De Poulains in levende lijve ontmoeten en meteen aan het werk zien? Dat kan op 9 oktober in Levels Comedy Club Gent. Tijdens een line-up zullen alle Poulains een setje spelen. Bas Birker is de MC van dienst. Tickets zijn binnenkort te koop, maar je kan de datum alvast in je agenda noteren. Wordt gezellig, come say hi