MENU

Eindejaarslijstje Steven Mahieu

Artiest: Steven Mahieu

 

Wat was de meest irritante trend van 2021? 

Fietslichtjes met batterijen. Wat. Is. Er. Mis. Met. Een. Dynamo? Mijn gezin en ik op pad tegen een agent: “Toen we vertrokken werkten ze nog alle acht, echt waar!” En dan dat wantrouwige gezicht van de agent, terwijl je echt de waarheid spreekt. 

Wat zijn je plannen voor oudejaarsavond? 

Mijn management heeft oudejaar moeten verplaatsen naar 13 maart in de namiddag. Jep, beroepsmisvorming in de cultuursector anno 2021. 

Aan welk eigen optreden in 2021 heb je de mooiste herinneringen? Welke herinneringen? 

De eerste “Full Contact Tour” van het seizoen. Het was september, de eerste theatershow na de coronapauze van anderhalf jaar. Mijn haar ging rechtstaan bij het slotapplaus. Ik kreeg een krop in de keel. De energie die vrijkwam, magisch! 

Wie of wat heeft je het hardst doen lachen in 2021? 

Mijn marraine. Ze is 98 jaar. Lichamelijk is ze helemaal op, maar mentaal o zo sterk. Ze blijft, tegen beter weten in, overdreven grote plannen maken. Ze kan niet meer stappen of zelfstandig eten, maar toen ik ze onlangs bezocht zei ze: “Na de winter kom ik je haag dan scheren hé Steven.” Absurditeit alom, we schoten samen in de lach. 

Wat goeds wens je wie toe in 2022?

Iedereen een mildere bril om mee naar de werkelijkheid te kijken. We zitten in een bizarre situatie, er zijn continu politieke blunders. Politici doen me dan ook denken aan Scrat, de eekhoorn uit “Ice Age”. Scrat probeert zo hard indruk te maken met zijn daadkracht, moed en overtuigingskracht om slecht één iets te maskeren: zijn onvermogen om echt controle te krijgen. Dat helpt toch alles een beetje te relativeren .

Beste cateringmaaltijd van 2021? Wat schafte de pot en waar? 

Tijdens de “Full Contact Tour” is de sfeer onder de crew machtig. Samen tafelen en licht opgewonden een lekkere maaltijd wegkauwen, wetende dat je straks één missie deelt: mensen uit hun stoel krijgen van het lachen. Na het diner nog een kleine wandeling met Hans Cools (vaste support tijdens de “Full Contact Tour”). Daarna jas uit, volledige focus en het podium opstappen. Verslavend!