MENU

Eindejaarslijstje Klaas Delrue

Artiesten: Klaas Delrue, Yevgueni

 

Wat was de meest irritante trend van 2021? 

Een (groeiend) deel van de bevolking weet precies altijd alles beter. Wat mij het meest irriteert is dat die betweterigheid dan nog gebaseerd is op ‘betrouwbare’ informatie verspreid via social media.

Wie of wat heeft je het hardst doen lachen in 2021? 

Mijn jongste dochter wanneer ze een rollenspel speelt met haar playmobil, duplo-mannetjes of trollen. De zoveelste herhaling van “Friends” waarin Joey zich in een verhuisdoos ‘probeert’ te verstoppen voor Chandler. En als je echt echt echt eens wil platliggen, bekijk dan zeker eens “Chickenwing Rekske” op YouTube. 

Wat goeds wens je wie toe in 2022?

Ik hoop, maar durf het eigenlijk niet zeggen, dat corona helemaal verdwenen zal zijn. Laat het me dan maar houden op een meer stabiele coronasituatie voor iedereen. Zeker voor de zorg, de cultuursector, de jeugd en het onderwijs. 

Wat zijn je goede voornemens voor 2022?

Vreemd genoeg heeft mijn koersfiets te vaak op stal gestaan in 2021. Net nu ik er het meest nood aan had. De zomer was nog oké, maar in het najaar zaten we in de laatste rechte lijn naar de finish voor de nieuwe Yevgueni-plaat. Heel fijn, maar in 2022 wil ik toch meer op de fiets zitten. Daarnaast wil ik ook meer tijd maken voor ‘verre’ vrienden. Niets in België is echt ver, maar ik heb de voorbije jaren moeten vaststellen hoe moeilijk het is om daar met baby’s en peuters tijd voor te maken. Onze jongste is nu drie jaar, dus in 2022 moet het haalbaar zijn. 

Welke boeken, films, tv en muziek hebben je dit jaar het meest bekoord?

Boek: “De overlevenden” - Alex Schulman. Muziek: Ik vind het fantastisch wat Angèle aan het verwezenlijken is en hoe Meskerem Mees in no time onze harten (en binnenkort de wereld) heeft veroverd. Daarnaast heb ik dit jaar veel steun gezocht bij vertrouwde muziek: Gorki. Film / TV: Bioscopen verdienden weinig of niets aan mij in 2021. Op tv genoot ik wel enorm van de film “The Book of Henry” (2017)

Aan welk eigen optreden in 2021 heb je de mooiste herinneringen? Welke herinneringen?

Het concert van Yevgueni tijdens Leuven Air. Er waren voor het eerst nog amper coronabeperkingen en bovendien was het 1 juli, dus om middernacht mijn verjaardag. Het deed deugd! 

Mocht je in 2022 een superkracht hebben, welke zou je kiezen en wat zou je ermee doen? 

Dan zou ik iedereen betoveren om in elke situatie kalm te kunnen blijven.