MENU

Eindejaarslijstje Hans Cools

Artiest: Hans Cools

 

Wat was de meest irritante trend van 2021?

Hier citeer ik graag Dude With Sign: "You can get the vaccine without posting it." (Maar laat je wel vaccineren hé, aub!) 

Wat zijn je goede voornemens voor 2022?

Beginnen met roken en meer drinken. Zo wordt het volgend jaar eenvoudiger om dit lijstje in te vullen.

Welke boeken, films, tv en muziek hebben je dit jaar het meest bekoord?

Keer op keer voel ik mij ongemakkelijk als ik zie hoe iedereen hier blijkbaar zo vlot kan op antwoorden. Laat ons zeggen dat ik niet echt een lezer, kijker of luisteraar ben. Voelen, ruiken en proeven daarentegen wel. Maar dat telt hier niet zeker? 

Aan welk eigen optreden in 2021 heb je de mooiste herinneringen? Welke herinneringen?

Al mijn optredens zijn legendarisch, kom dat snel zelf maar eens aan den lijve ondervinden. Maar als ik er toch eentje moet uitpikken van het afgelopen jaar, dan kies ik voor de show samen met Steven Mahieu in Wervik. Het was halfweg september, na een rits zomerbars eindelijk nog eens voor een uitverkochte theaterzaal spelen. Zalig! 

Welke comedy tip heb je voor 2022? Wie of wat moeten we zien of ontdekken?

Het Vlaamse live circuit is zó goed. In elke uithoek van het land kun je wekelijks genieten van een gevestigde waarde in een volle schouwburg of nieuw talent ontdekken tijdens een kleine line-up of open mic in een bruine kroeg. Ik amuseer mij altijd rot. Kom dus eens uit je kot in plaats van die nieuwste Netflix serie te bingen. Het loont de moeite.

Beste cateringmaaltijd van 2021? Wat schafte de pot en waar?

Ik kan nooit klagen, overal leggen ze me in de watten. Maar het meest smul ik van catering die draait op vrijwilligers. Fantastisch hoe die warme mensen voor ons komen koken in de backstage. Die huiselijke sfeer, genieten!