MENU

31.05.23 // Bas Birker schreef een kinderboek

Artiest: Bas Birker

Literair debuut met kinderboek 'Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet)'

Comedian Bas Birker maakt met het kinderboek 'Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet)' zijn literair debuut, uitgegeven door Lannoo. Bekroond illustrator Puck Koper nam de tekeningen voor haar rekening. 

De familie Dodo heeft al een kat, kikkers en twee kippen. Een tijdje geleden was er ook nog een kanarie, maar die is intussen in de tuin geplant. Als er in de lente een kanarieboom in de tuin staat, mag iedereen er eentje komen plukken. De kikkers doen niks behalve herrie maken. De kippen leggen geen eieren meer. En aan een kat heb je ook niks eigenlijk. Die doet alleen maar haar eigen zin. 
 
Daantje Dodo wil een dier waar je mee kunt spelen. Een dier waar je mee kunt knuffelen en wandelen. Daantje Dodo wil een hond. Maar papa is geen dierenvriend. Gelukkig is hij wel een mamavriend. En dus moet mama maar een hondje willen. Dan zegt papa vanzelf ja. 'Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet)' is een verhaal over sluwe plannen, grote geheimen en hoe papa's net doen of ze de baas zijn in huis, maar eigenlijk niks te vertellen hebben.

Het boek is vanaf 13 juni beschikbaar in de boekhandel, maar de échte Bassie-fans kunnen het boek ook nu bestellen als pre-order (gesigneerd)