MENU

27.05.24 // 25 jaar Yevgueni in AB en Bourla

Artiest: Yevgueni

Op 9 februari 2000 winnen Klaas, Geert en Maarten het Interfacultair Songfestival aan de KU Leuven. Toen nog voluit als Evguenie Sokolov, naar de gelijknamige, lichtjes hilarische instrumental van Gainsbourg. Eerste prijs: een voorprogramma op Student Welcome op de Oude Markt. Ze kijken naar elkaar en denken alle drie hetzelfde: “We zijn vertrokken!”

In februari 2025 ligt dat moment éxact 25 jaar achter ons. Dat moet en zal natuurlijk uitbundig gevierd worden. Meer bepaald met twee exclusieve, nooit eerder vertoonde shows.

09.02.2025 REWIND 'KANNIBAAL + BEST OF @ AB BRUSSEL

Dag op dag 25 jaar na dat allereerste optreden speelt Yevgueni een Rewind-concert van 'Kannibaal'. Tijdens dit concert speelt Yevgueni hun debuutplaat integraal. De plaat blies twee decennia terug zowaar kleinkunst nieuw leven in. En hoe! Denk aan songs als het breekbare ‘Robbie’, ‘Eenzaam met jou’ (Will Tura, maar dan omgekeerd), het van Suzanne Vega ontleende en ongelooflijk mooi gearrangeerde ‘In deze Stad’ (‘In Liverpool’), dat intussen ook door Vega herself werd goedgekeurd. Maar ook ‘Sara’, één van de live klassiekers tot op vandaag. En uiteraard ‘Als ze lacht’: inmiddels goed voor om en bij de 8 miljoen streams of een top 15 plek in de fameuze Lage Landenlijst en een 21ste plek in de Belpop 100 van Radio 1.

En omdat een kwarteeuw Yevgueni vieren nooit uitbundig genoeg kan zijn, plakt de band er zowaar nog een heuse best of achteraan. Klaas Delrue: “Het zou zeker kunnen dat de bisronde met ‘het beste van de rest’ even lang duurt als het album ‘Kannibaal’ en het zou ook zomaar eens kunnen dat een aantal collega’s mee willen komen vieren op het podium."

TICKETS

25.02.2025 en 05.03.2025 STRIJKERS DELUXE @ BOURLA ANTWERPEN

De allermooiste, meest beroemde Schouwburg, een zaal waar Yevgueni nooit eerder speelde. Voeg daar een ongeziene bezetting van Klaas, Geert en Maarten met strijkerskwartet aan toe. En jawel hoor, ook Yevgueni Strijkers Deluxe in de Antwerpse Bourlaschouwburg wordt een niet te missen verjaardagsconcert.

Denk zeker aan de hits in een strijkers jasje. Echo’s van Andrew Powell arrangementen op een aantal 'Kannibaal' nummers. Maar ook en misschien vooral
aan de favorieten van de band zelf. Nummers als ‘Sneeuwman’ of ‘Zal wel niet mogen’ bijvoorbeeld. Songs die zich uitstekend lenen voor deze intieme setting en een meer gearrangeerde bewerking. Met absolute zekerheid een unieke avond voor de band én de fans.

TICKETS