Lukas Lelie wint Culture Comedy Award 2014
Artiest: 
Zaterdag 1 februari 2014 is in het Parktheater Eindhoven, uit handen van juryvoorzitter Marcel Haug, de elfde juryprijs voor het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België uitgereikt aan Lukas Lelie uit De Pinte (België). Lukas Lelie wint een coachingsbudget ter waarde van 1000 euro en mag zich een jaar lang het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België noemen. Naast de juryprijs mocht hij ook de publieksprijs in ontvangst nemen. 
 
Lelie wordt door de jury getypeerd als een rasechte stand-up comedian. Vooral zijn goede timing viel in de smaak. 
 
De jury bestond uit: Marcel Haug (vz) (Booker ‘The Comedy Factory’ en booker International Rotterdam Comedy Festival), Maaike Taris (Zendercoördinator VARA/HumorTV) en Sven de Leijer (Vlaamse televisiebekendheid en M.C. van de Humo’s Comedy Cup).
 
De andere finalisten waren  Nathan Hallemans (BE) en Kasper van der Laan (NL).
 
Eerdere Belgische finalisten zijn Bart Cannaerts (juryprijs in 2006), Michael Van Peel (publieks-en juryprijs in 2007), Steven Mahieu (finalist in 2009) en William Boeva (publieksprijs in 2010).
 
Vanaf 8  februari starten de finalisten hun tour langs de Nederlandse en Belgische theaters. De volledige speellijst en informatie over het festival is te vinden op de website: www.comedyaward.nl
 
De Culture Comedy Award is een initiatief van Stichting Culture Comedy i.s.m. Parktheater Eindhoven & Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties.