Lukas Lelie
Lukas Lelie (1990) studeerde af aan het Rits in Brussel waar hij de specialisatie “televisie” volgde. In het jaar dat hij deze studie aanving, begon hij ook regelmatig als host te werken in de Capitole Gent. Daar was het zijn taak om de deur te openen en nadien weer te sluiten (dit moest in die volgorde).  Zo kreeg hij regelmatig avondvullende shows te zien van de vele comedians die in de Capitole langskwamen en kreeg hij de microbe te pakken. 
 
In november 2012 stapte hij voor het eerst op het podium tijdens de voorronde van Humo’s Comedy Cup. Wat volgde was een indrukwekkend parcours. In 2013 won hij de Lunatic Comedy Award en in februari 2014 ook de Culturel Comedy Award. Hij kreeg de elfde juryprijs voor het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België en mocht zich een jaar lang het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België noemen. Naast de juryprijs mocht hij ook de publieksprijs in ontvangst nemen.
 
Ook de Humo's Comedy Cup mag Lukas intussen op zijn naam schrijven. In december 2014 nam hij het in de finale op tegen Onno Lolkema en Kamal Kharmach. Voor Lukas Lelie begon daar het echte comedywerk.
 
In 2014 en 2015 tourde hij intensief doorheen Vlaanderen als vast voorprogramma van Steven Mahieu's theatertour "Maniak". En sinds 2016 doet Lukas Lelie dat ook op eigen kracht met een heuse cafétour samen met comedy-partners-in-crime Sander VDV en Edouard De Prez. 
 
In 2017 komt Lukas Lelie met zijn eerste avondvullende show: "Ik doe mijn best". Het is al lang duidelijk dat deze jonge comedian het één en ander niet helemaal begrijpt en niet kan. Aangezien het leven er door ouder te worden niet bepaald gemakkelijker op geworden is, betekent een volavondshow van Lukas extra veel onkunde, onbegrip en vooral: heel veel jokes. 
 
Lukas’ stijl kan omschreven worden als “awkward” met veel oneliners en absurditeiten. Hij beschrijft de triestige staat van zijn leven en onbegrip tegenover de wereld rond hem. Leer hem een beetje beter kennen met dit diepte-interview dat verscheen in de P-Magazine van 29 mei 2015.