MENU

Comedy in Vlaanderen

De comedywereld in Vlaanderen is klein en de comedians beschouwen elkaar liever als goede collega’s, dan als concurrenten. Sommigen zijn zelfs goed bevriend, stel je voor! De artiesten van 5to9 werkten al samen met tal van geweldige artiesten. Een (allicht onvolledig) overzicht.

 

Wouter Deprez, een rasverteller met een oorbel. Coach voor ‘Full Contact Tour’ van Steven Mahieu en de theatertour “Ongehoord” van Studio Guga.

 

Wim Helsen, een universum op zichzelf. In zijn televisie-woonkamer “Winteruur” (CANVAS) ontving hij al Lukas Lelie, Amelie Albrecht, Bas Birker en Steven Mahieu. Hij was ook coach van de zaalshow ‘Sowieso’ van Bas Birker.

 

 

Han Coucke, als comedian vooral bekend als Han Solo. Maar als Coucke heel geliefd als comedy-coach. Steven Mahieu zijn "Mahieustueus” en “Maniak” kwamen dankzij zijn hulp tot stand alsook de zaalshow ‘CTRL’ van Gili.

 

 

Philippe Geubels is naast gevierd comedian ook een heel grote goochelfan. Voor het tv-programma Comedy Casino bedachten Gili en Philippe Geubels samen enkele duo-illusie-acts. In zijn televisieprogramma’s nodigt Philippe Geubels ook graag onze artiesten uit, zoals Amelie Albrecht en Lukas Lelie in “Is Er Een Dokter In De Zaal?” 

 

Michael Van Peel rekent op Bas Birker als de grootste theaterzalen van het land moeten worden opgewarmd voor zijn optreden. Toen Steven Mahieu op tournee ging met “The Young Ones” (jong Gents comedytalent), zag Michael Van Peel de kans daar een Antwerps vervolg aan te geven met “zijn” Young Ones. En zo helpen ervaren comedians ook jong talent.

 

 

Gunter Lamoot is in Vlaanderen bekend van zijn televisieprogramma “Superstaar”. Hij presenteert elk jaar met Gili “Rock for Specials”, het zomerfestival voor andersvaliden dat elk jaar uitverkocht is. Gunter was ook de bedenker en vaste waarde in het telvisieprogramma ‘Kan U De Vraag Nog Eens Herhalen?”, gepresenteerd door Guga Baul.