MENU

Comedy in Vlaanderen

De comedywereld in Vlaanderen is klein en de comedians beschouwen elkaar liever als goede collega’s, dan als concurrenten. Sommigen zijn zelfs goed bevriend, stel je voor! De artiesten van 5to9 werkten al samen met tal van geweldige artiesten. Een (allicht onvolledig) overzicht.

 

 

Wouter Deprez, een rasverteller met een oorbel. Coach voor ‘Full Contact Tour’ van Steven Mahieu en de theatertour “Ongehoord” van Studio Guga.

 

 

Han Coucke, als comedian vooral bekend als Han Solo. Maar als Coucke heel geliefd als comedy-coach. Steven Mahieu zijn "Mahieustueus” en “Maniak” kwamen dankzij zijn hulp tot stand alsook de zaalshow ‘CTRL’ van Gili.

 

 

Michael Van Peel rekent op Bas Birker als de grootste theaterzalen van het land moeten worden opgewarmd voor zijn optreden. Toen Steven Mahieu op tournee ging met “The Young Ones” (jong Gents comedytalent), zag Michael Van Peel de kans daar een Antwerps vervolg aan te geven met “zijn” Young Ones. En zo helpen ervaren comedians ook jong talent.

 

Gunter Lamoot is in Vlaanderen bekend van zijn televisieprogramma “Superstaar”. Hij presenteert elk jaar met Gili “Rock for Specials”, het zomerfestival voor andersvaliden dat elk jaar uitverkocht is. Gunter was ook de bedenker en vaste waarde in het telvisieprogramma ‘Kan U De Vraag Nog Eens Herhalen?”, gepresenteerd door Guga Baul.

 

Alex Agnew, nodigde op zijn populaire podcast "Welcome To The AA" al Amelie Albrecht, Lukas Lelie en Bas Birker uit. Ook voor Alex voorziet Bas Birker regelmatig de opwarming bij DVD captaties. En laten we ook het comedycafé van Alex Agnew zijn vrouw en Fokke van der Meulen niet vergeten: The Joker. Een vaste waarde onder de comedycafés, waar nieuw materiaal, nieuw talent en oude rotten thuis zijn. 

 

 

Ygor uit Poperinge kunnen we in het rijtje van eerder absurde humor plaatsen. Een vreemde snuiter, door velen briljant gevonden. Hij bedacht en speelde samen met Gili de duo zaalshow 'Gili drijft uit'.

 

 

Omgekeerd ontving Lukas Lelie al tal van comedians in zijn "Standaard Koekhandel". Onder meer Lieven Scheire, Bart Cannaerts, Alex Agnew, Wouter Deprez, William Boeva, Bas Birker, Jens Dendoncker, Henk Ryckaert, Steven Mahieu, Gunter Lamoot, Gili, en Jan Jaap van der Wal bespraken met Lukas al hun favoriete koek. 

 

Gili organiseert dan weer elk jaar de Comedymarathon ten voordele van projecten voor kansarme kinderen over heel de wereld. Al elke keer op de affiche: Gunter Lamoot en Ygor uit Poperinge! Maar alle comedians hierboven kwamen al meermaals langs in de Gentse Capitole voor deze plezante benefiet.