Bas Birker
Er zijn eigenlijk twee soorten mensen op deze wereld: fans van Bas Birker en mensen die hem nog niet live hebben gezien.
 
Bas Birker - ook gekend als de beste MC van de lage landen - is een echte stand-up comedian pur sang. In de afgelopen 10 jaar speelde hij meer dan 1500 shows in Nederland & België en was hij te zien op Pukkelpop Lowlands, Comedy Casino Festival en alles ertussenin. Soms als act, soms als MC, maar altijd één brok energie. Zo nu en dan op het randje, zeer vaak improviserend, nooit kwetsend.
 
Sinds 2013 timmert Bas met succes aan een eigen solo-carrière in het theatercircuit: een volavondshow en een heuse grote kleine en kleine grote zalentour. Met rauwe stand-up comedy in een intieme setting terug naar comedy zoals het bedoeld is. Een man, een microfoon en heel veel grappen.
 
Het avondvullend debuut van Bas Birker - "OP WEG" - werd voorjaar 2014 integraal uitgezonden op Canvas. Maar vooral live was hij te bewonderen. Als er comedy was, was Bas er. En als Bas er nog nooit is geweest, dan was er geen comedy.
 
Voorjaar 2015 ging Bas Birker in première met zijn nieuwe zaalshow. "SOWIESO" is zijn tweede avondvullende voorstelling, die ontstond vanuit een intensieve samenwerking met coach Wim Helsen. In 2015 en 2016 schuimt de sympathieke Nederbelg alzo opnieuw de Vlaamse cultuurcentra af, op zoek naar goedkoop bier en warm eten. En in ruil vertelt hij nieuwe grappen. Veel en snel. Precies zoals de catering moet zijn.
 
Naast zijn werk op het podium is Birker ook actief als schrijver voor verschilende televisieprogramma's en heeft hij zijn eigen Comedy Academy waarin hij jong comedytalent begeleidt. Alles daarover vind je hier.
 
Karel Michiels, comedy-recensent bij De Standaard over Sowieso:
"Topshow gezien van Bas Birker in Diest. Geen verslag in de krant dus hier maar even zeggen dat ik dit seizoen nog geen betere standup voorstelling gezien heb. Perfecte balans tussen compromisloze interactie met het publiek (de winnaar krijgt een paar schoenen) en ijzersterk materiaal over Hollanders en Vlamingen. […] Bas barst van energie en vertrouwen. Voor de krant zou ik 5 sterren serieus overwegen, for what it's worth."
 
De Standaard:
"Met zijn aanstekelijke joie de vivre zou deze comedian het grote publiek moeiteloos voor zich moeten kunnen winnen."
 
Begijn Le Bleu:
"Bas Birker heeft het allemaal: een goddelijk lijf, een scherpe geest en grappen waar je broek van afzakken. Ik kan maar één ding bedenken als ik hem bezig zie op een podium: smeerlap."
 
Xander De Rycke:
"Eigenlijk moet het verboden zijn om zo grappig te zijn als niemand je kent. Het doet de rest van ons slecht overkomen."