MENU

Eindejaarlijstje Guga Baul

Artiesten: Guga Baul, Studio Guga

 

Wat was de meest irritante trend van 2021? 

Zoals elk jaar: mensen die je vragen om eindejaarsvraagjes in te vullen… En ook het vuistje geven als begroeting. Allemaal in de naïeve veronderstelling dat het veiliger is dan een handshake of een kus. Of is dat echt zo!? Ik wil cijfers… Steven Van Gucht, help? 

Wie of wat heeft je het hardst doen lachen in 2021? 

Filip Bollaert en Immanuel Lemmens. Filip omdat hij écht altijd, in welke omstandigheden dan ook, grappig is. Immanuel omdat hij ongegeneerd de luidste boeren genereert. Filip is trouwens ook fan van boeren, maar dan in blauw-zwarte combinatie…

Wat goeds wens je wie toe in 2022?

Iedereen een gezond relativeringsvermogen, minder angst en meer humor. Als dat woke genoeg is voor iedereen?

Wat zijn je goede voornemens voor 2022?

Guga is toch een goede voornaam? Ik hoef geen nieuwe voor 2022. Of wat bedoel je? 

Welke boeken, films, tv en muziek hebben je dit jaar het meest bekoord?

Tv: “F*** You Very, Very Much” heeft me aangenaam verrast. Zowel qua frisheid, humor als de acteerkwaliteiten van Jonas Geirnaert. Tv: “La Casa De Papel”, na een ietwat tegenvallend eerste deel van het laatste seizoen vond ik het tweede deel beklijvend. Ik kreeg weer dezelfde vibe zoals bij het eerste seizoen: creatief, emotioneel, spannend en ook een beetje onbegrijpelijk. Misschien moet ik de volgende keer toch kijken met ondertitels? Boek: Alle uitgaves van Eckhart Tolle. Een must read voor iedereen die een betere wereld wil, te beginnen bij jezelf. In het begin gaat je hoofd er allicht wel een beetje van tollen. 

Aan welk optreden van jou in 2021 heb je de mooiste herinneringen? Welke herinneringen?

De optredens die een zekere onverwachtheid met zich meedroegen. Voor de eerste keer een nummer van Doe Maar spelen, terwijl de gitarist van Doe Maar in de zaal zit. Of die keer dat je verrast wordt door je eigen crew met een acte de présence van Sinterklaas en Roetpiet. De volledige tournee in najaar ‘21 was eigenlijk echt genieten.  

Welke comedy tip heb je voor 2022? Wie of wat moeten we zien of ontdekken? 

Studio Guga is blijkbaar wel geestig. Of is het “Ongehoord” om je eigen band hier te vermelden? 

Beste cateringmaaltijd van 2021? Wat schafte de pot en waar? 

Alle CC’s in Limburg hebben altijd een streepje voor. Maar een buffet als artiestencatering heb ik nog niet vaak meegemaakt. Merci Beringen!

Mocht je in 2022 een superkracht hebben, welke zou je kiezen en wat zou je ermee doen? 

Mensen imiteren. ;-)